Bebeklerin tırnakları hızlı uzar ve bu durum bebek ve anne için tehlikeli olabilir. Hızlı uzayan tırnakların haftada birden fazla kez kısaltılması gerekebilir. Ayak tırnakları, daha yavaş uzadığından sık sık kısaltmaya ihtiyaç yoktur.
Bebeğiniz, yaklaşık bir aylıkken tırnaklar sertleşmeye başlar. Bu sayede tırnak makası kullanarak tırnakları kesmek kolaylaşır; ancak yine de dikkatli olmanızda fayda var. Bebeklerde tırnak bakımına dikkat edilmediğinde tırnaklarında enfeksiyon veya batma gibi durumlar görülebilir.
Emzirilen bebeklerin ağzında pamukçuk gelişebilir. Pamukçuk enfeksiyonları, bazen meme uçları çatladığında veya hasar gördüğünde ortaya çıkar. Anne veya bebeğin bir süre antibiyotik kullanması sonucunda da ortaya çıkabilir. Bebeğin dilinde, diş etlerinde ve yanaklarının iç kısımlarında kremsi beyaz lekeler, beslenirken huzursuz olması ve dudaklarında beyaz bir tabaka bulunması pamukçuğun belirtileridir. Bebeklerde pamukçuk enfeksiyonuna karşı yapılabilecek bazı uygulamalar şunları içerir:
Memede pamukçuk enfeksiyonu varken anne sütünü sağarsanız, tedavi sürecinde sütü bebeğe vermek, pamukçuğun geri gelmesine neden olabileceğinden süt dondurulmamalı ve kullanılmamalıdır.
Sağlıklı bebek, beslenme ve uykunun yanında iyi bir bakıma sahip olmalıdır. Dişleri çıkmaya başladığında bebeğe dişlerini sağlıklı tutabileceği ve ağız hijyeninin sağlayabileceği alışkanlıkların verilmeye başlanması gerekir. Ağız ve diş bakımı için bebeklere uygun ürünler kullanılmalıdır. Bebekler için yumuşak diş fırçası ve florür içermeyen diş macunu tercih edilmelidir. Diş macun, bebekler tarafından yutulabildiğinden dolayı bebeğin takip edilmesi gerekir.